Hääjuhlat kievarilla

Maatilan pihapiiri soveltuu suurtenkin juhlatapahtumien näyttämöksi. Piharaitin varrella on rakennuksia neljältä vuosisadalta, joita voidaan halutessa käyttää erilaisten ohjelmien tapahtumapaikkana. Koko pihapiiri on aina vain hääväen käytettävissä, jolloin voidaan juhlia rauhassa ihan omalla väellä.

Kesäiset hääjuhlat vietetään vanhassa tanssisuulissa, johon mahtuu ruokaileman jopa 160 henkilöä. Herkuttelun jälkeen noutopöytänä toimiva vanha viljalaari työnnetään syrjään ja tanssipermanto vapautuu häävalssia varten.

Hämyinen ja hiukan vielä savuntuoksuinen, tunnelmallinen vanha riihi soveltuu pienempien häiden juhlapaikaksi. Riihi toimii myös onnittelu- ja  katajaisten maljojen kohottamispaikkana tai hääohjelman ja leikkien näyttämönä.

Hääateriat suunnitellaan yhdessä hääparin kanssa kaikessa rauhassa joko perinteitä kunnioittaen tai nuorekkaan modernilla tavalla. Keittiömestari suosii lähiruokaa ja paikallisia erikoisuuksia. Sokeripaakarimme on käytettävissä, kun halutaan suunnitella persoonallisia hääkakkuja ja leivonnaisia (kts kuvagalleria). Suosittua on ollut nauttia kesäyöstä ja yöpalasta grillikodalla soihtujen valossa.

Juhlatilaa pääsee koristeleman edellisellä viikolla tarpeen mukaan, jolloin hääpäivän saa juhlavalmistelujen kautta tuntumaan hääviikolta.

Kievarilla valot sammuvat pääsääntöisesti yöllä kello kaksi. Joustavasti voidaan sopia juhlahumun jatkamisesta aamun pikkutunneille saakka, sillä lähettyvillä ei ole naapureita.

Osa juhlaväestä jää jatkamaan tunnelmaa aamuun saakka ja vinttikammarit sekä aitat tarjoavat majoituspaikan. Aamulla on mukavaa palata runsaan maalaisaamiaisen tai brunssin äärellä juhlapäivän tapahtumiin.

Kievarin kautta on mahdollista saada kaikki tarvittavat palvelut kuten tanssiorkesteri, hääauto ja erilaisia ohjelmanumeroita. Vaikkapa sommeljeri valikoimaan persoonanmukaisia viinejä hääparille tai avaamaan kuohuvat pullot miekalla.

Lähiseudulta, 20 km säteeltä, löytyy kahdeksan tunnelmallista kirkkoa. Kaunis luonto Kievarilla ja romanttinen Poutapilvi-huvimajamme on myös saattanut useita pareja yhteiselle taipaleelle.

haat1.jpghaat2.jpg